ALERGOLOG

Alergologjia është një specialitet që merret me parandalimin, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve alergjike, patologji këto me ndërmjetësi imunologjike me shkak hipersensibilitetin ndaj alergenëve ajrorë, ushqimorë, medikamentozë dhe të kontaktit, ku përfshihen:

 • Astma Bronkiale
 • Riniti Alergjik
 • Anafilaksia
 • Urtikaria
 • Angioedema
 • Dermatiti Atopik
 • Dermatiti i Kontaktit
 • Alergjia Ushqimore
 • Reaksionet Medikamentoze etj.
 • Trajtimi i sëmundjeve alergjike kryhet nëpërmjet:
 • Edukimit të pacientit rreth evitimit të agjentit shkaktar të simptomave alergjike
 • Mjekim medikamentoz për patologjitë përkatese, edukimi për përdorimin e tyre
 • Imunoterapia alergen specifike (vaksinimi), apo trajtimi desensibilizues për pacientë të cilët kanë rezultuar sensibël ndaj alergenëve të testuar me ekzaminime laboratorike dhe në lëkurë, i cili trajton sëmundjet e rrugëve të frymëmarrjes dhe parandalon Astmën Bronkiale.

Merrni trajtimin më të mirë